• Elektriker i Malmö

Din elektriker i Malmö

MP-EL finns alltid nära till hands när du behöver en elektriker – Från Falsterbo till Kullaberg.

Kontakta oss

ROT-avdrag

Rotavdrag är ett avdrag som du kan få när du till exempel renoverar ditt hus eller bygger till. För att du ska få detta avdrag måste du äga huset och du ska använda det som bostad. Hit räknas även garage, förråd och tvättstuga. Man räknar även in fritidshus (kan vara utomlands), andelslägenhet och stuga.

Det går inte att få detta avdrag för hyrd bostad och man kan inte heller få det för att renovera eller bygga till ett nytt hus. Reglerna säger att huset måste vara minst fem år.

Tidigare var det så att det var den som ägde huset som fick göra avdraget medan det idag är den som utför själva arbetet som ska dra av halva arbetskostnaden inklusive moms på fakturan och sedan ansöka om andra halvan hos Skatteverket.

Det maximala avdraget är 50 000 kr per år och det är bara den person som har betalt för det utförda arbetet som kan få avdraget. Skatteverket beslutar om avdraget efter att ha granskat din deklaration och först efter det kan den slutliga summan fastställas. Du måste ha en viss inkomst och alltså ha betalt en viss summa i skatt för att få rotavdraget.

Något som är viktigt för dig som ska ha något arbete utfört är att du tänker på att det måste göras av en registrerad firma med organisationsnummer och som innehar en f-skattesedel.

Några exempel på vad du kan få rotavdrag för är:

  •  Altan
  •  Byte av badrumsinredning
  •  Dränering
  •  El-arbeten (till exempel byte av proppskåp)
  • Takpannor (tvätt och byte av de befintliga)
  •  Värmepanna och värmepump (byte eller installation)
  •  Renovering av kök

Du kan självfallet få rotavdrag för de tjänster som vi utför, ta därför kontakt med oss redan idag så diskuterar vi tillsammans vad som behöver göras.

MP-EL AB

På MP-EL hittar vi alltid lösningar som är lika funktionella som diskreta. Välj oss för en kompetent och pålitlig elektriker.

Kontaktinformation

MP-EL AB
Dalbyvägen 9, Malmö

Hör av dig

Kontakta oss för att göra en förfrågan eller reda ut eventuella frågetecken. Vi är experter inom vårt område och hjälper dig gärna.